Έντομα που αγαπάνε την υγρασία

Κάθε φορά που έχουμε ένα πρόβλημα με παράσιτα σε ένα σπίτι το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση είναι να εντοπίσουμε την πηγή. Όλοι οι έμβιοι οργανισμοί για να επιβιώσουν χρειάζονται τρία πράγματα : νερό, τροφή και καταφύγιο.

Η υγρασία είναι αρκετή για να προσελκύσει ένα μεγάλο αριθμό εντόμων σε ένα σπίτι. Οι κουζίνες είναι ο πιο προφανής χώρος εμφάνισης καθώς αναζητούν τροφή και νερό. Ένα μικρό ψίχουλο είναι λουκούλλειο γεύμα για ένα έντομο. Και μην ξεχνάμε ότι η κουζίνα έχει υψηλότερη υγρασία από το υπόλοιπο σπίτι. Το μπάνιο είναι ένας ακόμη χώρος που αγαπάνε τα έντομα. Νιπτήρες, μπανιέρες, ντουζ, τουαλέτες έχουν την απαραίτητη υγρασία και ποσότητες οργανικής ύλης ( νύχια, μαλλιά, δέρμα) τα οποία αποτελούν εξαιρετική τροφή για ορισμένα παράσιτα.

Πάμε λοιπόν να τα γνωρίσουμε.

Κουνούπια

Είναι ιδιαιτέρως ενοχλητικά καθώς τσιμπούν ανθρώπους και ζώα, προκαλώντας φαγούρες και μολύνσεις. Τα κουνούπια γεννούν τα αβγά τους σε στάσιμα νερά και οι προνύμφες παραμένουν εκεί μέχρι να ωριμάσουν.

Κατσαρίδες

Είναι νυχτόβιοι οργανισμοί και προτιμούν να κρύβονται σε σκοτεινούς χώρους.  Είναι ιδιαίτερα παμφάγα έντομα και συνήθως τις βρίσκουμε σε υπόγεια, μπάνια και κουζίνες. Ένα θηλυκό γεννά μέσο όρο 150 αβγά οπότε η έγκαιρη αντιμετώπιση της προσβολής είναι κρίσιμη.

Μυρμήγκια

Τα μυρμήγκια είναι συλλέκτες τροφής και υγρασίας. Σκοπός τους είναι να τραφούν οι βασίλισσες και οι προνύμφες. Εντοπίζονται συνήθως στις κουζίνες όπου υπάρχει πληθώρα τροφών.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *